Laboratuvar kullanımı için saf su

Laboratuvar kullanımları için ultra saf su

Ultra saf su kalitesi yönergeleri

ASTM (American Society for Testing and Materials), laboratuvarda kullanıma uygun 4 farklı standartta saf su kalitesi tanımlamıştır.

Parametre Derece 1 Derece 2 Derece 3 Derece 4
İletkenlik µS/cm @ 25 oC 0,056 1 4 5
Direnç MΩ.cm @ 25 oC 18,2 1 0,25 0,20
TOC (µg/L) 50 50 200
Toplam Silis (µg/L) 3 3 500
Sodyum (µg/L) 1 5 10 50
Klorür (µg/L) 1 5 10 50
pH 5…8
Özel Gereksinimler Distilasyon veya denk prosesi takiben iyon değiştirme ve 0,2 µm filtrasyon Distilasyon veya denk prosesi takiben iyon değiştirme 0,45 µm filtrasyon
Bakteri (CFU/mL) 10/1000 10/100 100/10
Endoksin (IU/mL) < 0,03 0,25

Not: Bu tablodaki değerler ASTM tarafından belirtilmiş yönergelerdir. Yönergeler, laboratuvar endüstrisi gelişimi ile değişebilir. Değerlerdeki güncellemeler için ASTM websitesini (www.astm.org) takip edebilirsiniz.

İyi tasarlanmış bir ultra saf su sistemi, ekipman ve teknolojilerin stratejik seçimini gerektirir. Besi suyu kalitesi ve/veya kullanıcı ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı konfigürasyonlar uygulanabilir.